請問各位大大audigy呢張咭用什麼驅動程式係最好的呢?唔該各位!小弟係新仔一名

音效卡的問題在此討論。

版主: DearHoney

ryusf
初學者

請問各位大大audigy呢張咭用什麼驅動程式係最好的呢?唔該各位!小

文章 ryusf »

請問各位大大audigy呢張咭用什麼驅動程式係最好的呢?唔該各位!小弟係新仔一名
coolkaien
大師

文章 coolkaien »

外國發燒友改裝教學 http://www.driverheaven.net/showthread. ... adid=45004

來改裝AUDIGY吧
剛剛搞了快一小時
終於搞好囉...跟我之前用大陸改裝的比較
這個比較好...還可以手動更新A2 ZS新的部份...
重點是不會有哪個地方有出錯
非常推薦啦
ryusf
初學者

coolkaien兄!我唔係好識英文!最直接的迎方法係下載個iso檔案嗎?(

文章 ryusf »

coolkaien兄!我唔係好識英文!最直接的迎方法係下載個iso檔案嗎?(549m)個個嗎?唔該晒!咁仲有無其他的file要下載埋嗎?唔該晒呀!^.^
pc
神人

文章 pc »

coolkaien 寫:外國發燒友改裝教學 http://www.driverheaven.net/showthread. ... adid=45004

來改裝AUDIGY吧
剛剛搞了快一小時
非常推薦啦
老兄你也真強,我都看不懂他在寫啥....... :-.-: :-.-: :-.-:
coolkaien
大師

Re: coolkaien兄!我唔係好識英文!最直接的迎方法係下載個iso檔案

ryusf 寫:coolkaien兄!我唔係好識英文!最直接的迎方法係下載個iso檔案嗎?(549m)個個嗎?唔該晒!咁仲有無其他的file要下載埋嗎?唔該晒呀!^.^
這只是第一步喔...
1.下載完整A2ZS光碟
2.下載CTCOMP.exe compatibility patch
3.下載Equalizer Patch(PATCH.exe)
4.移除目前音效驅動
前續工作完成
最後由 coolkaien 於 2004-08-10 13:13 編輯,總共編輯了 2 次。
coolkaien
大師

後續
1. 解壓剛抓好的驅動如到c:\a2zs
2.執行CTCOMP.exe 目錄選c:\a2zs\Audio\Setup
3.進入c:\a2zs\CTrun 雙擊START進行安裝
4.去創巨手動抓取A2ZS的EAX驅動(或是其他想更新的地方)
5.按右鍵解壓驅動
6.執行CTCOMP到剛剛抓的驅動目錄
7.執行驅動更新
8.重新開機..並且按F8選安全模式
9.執行前敘步驟抓取的PATCH.exe 目錄為C:\program files\creative
10.重開機...完工
最後由 coolkaien 於 2004-08-10 13:13 編輯,總共編輯了 3 次。
coolkaien
大師

補一下完工圖
圖檔
coolkaien
大師

pc 寫:
coolkaien 寫:外國發燒友改裝教學 http://www.driverheaven.net/showthread. ... adid=45004

來改裝AUDIGY吧
剛剛搞了快一小時
非常推薦啦
老兄你也真強,我都看不懂他在寫啥....... :-.-: :-.-: :-.-:
小弟我英文也很差 :-.-:
就慢慢看... :-.-:
Haker
初學者

文章 Haker »

其實是比較看不懂樓主在說什麼!!
coolkaien
大師

Haker 寫:其實是比較看不懂樓主在說什麼!!
你這麼一說
我有一種恍然大悟的感覺 :eek:
大概是平常看書就習慣抓KEY WORDS...
所以一開始就直覺感覺他在找AUDIGY驅動
剛仔細一看
還真多看不懂得字說 :-.-:
回覆文章